Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onverwacht bezoek van ‘Mystery guest’ in verpleeghuizen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) moet nog dit jaar met zogeheten 'mystery guests' verpleeghuizen onder andere gaan controleren op de mate van hygiëne. Dit voorstel van PVV'er Fleur Agema werd Kamerbreed gesteund tijdens een debat.

Deze Mystery Guest zou zich in de zorginstellingen onder de mensen moeten begeven, zodat deze het huis anoniem kan inspecteren, om zo een objectief beeld te krijgen van de zorg. Bovendien gaat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onaangekondigd verpleeghuizen bezoeken. ‘Het vooraf aankondigen dat je komt controleren geeft verpleeghuizen de kans zich een stuk mooier voor te doen. De resultaten van die onderzoeken hoe mooi vormgegeven in dure rapporten dan ook zijn daarom onbruikbaar. Om problemen op te lossen moet je ze wel op kunnen sporen’, aldus Agema.

 

Slechte hygiëne 

Aanleiding voor het voorstel zijn de berichten over slechte hygiëne in verpleeghuizen, onder andere van de Consumentenbond. De staatssecretaris van Volksgezondheid Veldhuijzen van Zanten heeft ook positief gereageerd op het voorstel.

 

Bron: PVV

Auteur: Redactie TVVonline 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.