Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Oorsuizen en duizeligheid bijwerking Janssen-vaccin, in september advies over derde prik

Oorsuizen en duizeligheid worden in de bijsluiter van het Janssen-vaccin opgenomen als bijwerking. Welke updates zijn er nog meer rond de coronavaccinaties?
Oorsuizen en duizeligheid worden in de bijsluiter van het Janssen-vaccin opgenomen als bijwerking. Foto: ANP
Oorsuizen en duizeligheid worden in de bijsluiter van het Janssen-vaccin opgenomen als bijwerking. Foto: ANP

Oorsuizen en duizeligheid nieuwe bijwerkingen

Oorsuizen en duizeligheid worden in de bijsluiter van het Janssen-vaccin opgenomen als bijwerking. Het EMA heeft besloten deze toe te voegen na analyse van gegevens uit onderzoeken en meldingen. Duizeligheid staat ook al in de bijsluiter van de vaccins van Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Astrazeneca (Vaxzevria) en Moderna (Spikevax). Oorsuizen staat niet in de bijsluiters van deze coronavaccins. Meer hierover op de website van het Lareb.

Moderna-vaccin effectief tegen varianten corona

Uit een studie die gepubliceerd werd in Science blijkt dat de meeste mensen die beide doses van het Moderna-vaccin kregen, bindende en functionele antilichamen aanmaken tegen een flink aantal SARS-CoV-2-varianten. De effecten van een derde dosis wordt momenteel onderzocht, zo melden de onderzoekers. De eerste resultaten laten volgens hen nu al zien dat zo’n boost zin kan hebben. Meer hierover op de website van Medisch Contact. 

In het najaar meer bekend over eventuele derde prik

De Gezondheidsraad verwacht begin september met een advies te komen om volledig gevaccineerde mensen een extra coronaprik te geven. Eerder werd al bekend dat het kabinet waarschijnlijk in het najaar een besluit neemt hierover. Het Outbreak Management Team (OMT) moet hier ook nog een advies over uitbrengen. Meer hierover op de website van Skipr.nl.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.