Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Ophef onder verpleegkundigen over campagne KWF Kankerbestrijding

Een campagne van KWF Kankerbestrijding doet nogal wat stof opwaaien. Ook onder verpleegkundigen is er veel kritiek op het filmpje.

De organisatie heeft een comedy gemaakt, gericht op zorgpersoneel dat omgaat met kankerpatiënten. Naar eigen zeggen gaat het om een ‘psychosociaal gestoorde’ comedy speciaal voor medisch specialisten, oncologieverpleegkundigen en andere zorgverleners. De campagne valt alleen niet bij iedereen in de smaak, de relatie tussen de patiënt en zorgverlener zou op een ‘hilarische wijze’ in beeld worden gebracht.

Verpleegkundigen hebben kritiek

Bij veel mensen valt de comedy slecht, onder wie verpleegkundigen. KWF zou de draak steken met de patiënten, verpleegkundigen en artsen. Veel twitteraars spreken schande van de campagne. Zo noemt Marsha het: ‘Beledigend voor patiënten, artsen en verpleegkundige.’ Linda Bos: ‘Mensen van KWF dit kan echt NIET! Zowel voor zorgverleners als voor patiënten.’ Anderen verdedigden de campagne. Rob Bruntink, hoofdredacteur van Pallium: ‘Ik vind het een prachtcampagne, herkende alle “fouten”.’ Verpleegkundige Ferenc Koolen twittert: ‘Wat hebben we lange tenen als beroepsgroep als we ons hierdoor laten schofferen.’ Bekijk alle reacties op Twitter.


Update 15:49

Inmiddels heeft KWF Kankerbestrijding de campagne stopgezet. In een verklaring:

We hebben geconstateerd dat de campagne ‘Aandacht a.u.b.’  op dit moment meer verwarring dan duidelijkheid schept en daarom haar doel voorbij dreigt te schieten. Daarom hebben we besloten de campagne stop te zetten. De campagne is zorgvuldig getest en in samenspraak met patiënten en zorgverleners ontwikkeld. Wij staan achter de intentie van de campagne, maar de huidige reacties maken dat wij dit besluit nemen. KWF Kankerbestrijding.KWF haalde het filmpje hierna offline. Op de website GeenStijl is het filmpje nog te bekijken.

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik weet niet welke ‘snaar’ KWF hier precies wilde raken, maar wat mij betreft gaat dit echt te ver. Aandacht vragen voor de begeleiding van kankerpatiënten lijkt mij niet overbodig, maar ik weet zeker dat daar andere manieren voor gevonden kunnen worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.