Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oproep: heb jij een onnodige zorghandeling geschrapt?

V&VN is op zoek naar verpleegkundigen en verzorgenden die korte metten hebben gemaakt met onnodige zorghandelingen.
vuilnis.jpg
Foto: Fotolia

De beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden stelde op basis van een peiling een top 5 samen van zorghandelingen door verpleegkundigen en verzorgenden, die niet van nut zijn voor de patiënt en ook onnodig tijd kosten. De resultaten worden gebruikt bij een onderzoek door Radboudumc, die uiteindelijk resulteert in een ‘Beter Laten-lijst’ voor verpleegkundigen en verzorgenden. ‘We willen ook praktische voorbeelden bieden bij deze lijst, waarbij we kunnen laten zien hoe verpleegkundigen de overbodige zorghandelingen kunnen terugdringen. Daarom hebben we een oproep gedaan met de vraag of er verpleegkundigen zijn die erin geslaagd zijn overbodige handelingen te schrappen. Deze succesvoorbeelden kunnen anderen weer inspireren’, vertelt woordvoerder Lieselot Meelker van V&VN in een interview met TvZ, vakblad voor verpleegkundigen.

Heb jij goede voorbeelden van hoe onnodige zorg gestopt is? En kun jij aantonen hoe je gedrag hebt veranderd? Stuur dan je voorbeeld naar beterlaten@venvn.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.