Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overlevingskans stijgt door elektronisch monitoren

Patiënten voor wie een spoedinterventieteam (SIT) moet worden opgeroepen, hebben een grotere overlevingskans als er een elektronische monitor wordt gebruikt die vitale functies meet. Ook levert dat verpleegkundigen veel tijdswinst op.
Overlevingskans stijgt door elektronisch monitoren

Dat blijkt uit een wereldwijd multicentrisch onderzoek van Philips. De onderzoekers keken naar het gebruik van monitors binnen bestaande protocollen voor SIT-oproepen. De overlevingskans van patiënten voor wie een SIT werd opgeroepen, steeg met 6,3 procent. De opnameduur werd verkort met 3 procent en verpleegkundigen bespaarden per dag bijna twee uur aan tijd omdat de monitor de vitale functies meet. Dat is een tijdswinst van 39 procent, zeggen de onderzoekers.

Klinische adviezen
‘Vroegtijdige herkenning van verslechterende patiënten heeft een belangrijke positieve kant’, zegt Rinaldo Bellomo, directeur Intensive Care Research in het Austin Hospital in Melbourne, Australië. ‘Klinische adviezen wijzen op mogelijke problemen voordat deze de kans krijgen zich te ontwikkelen, en helpen zo de opnameduur te bekorten. Vroegtijdige interventies kunnen de patiëntuitkomsten aanzienlijk verbeteren en ziekenhuizen veel geld besparen. Deze ontwikkelingen laten zien dat patiëntenzorg geen individuele inspanning meer is, maar het effectiefst is wanneer zorgverleners als een team samenwerken en gebruikmaken van de beste gegevens die beschikbaar zijn.’

Verpleegafdelingen
Het onderzoek is uitgevoerd op twaalf algemene verpleegafdelingen van ziekenhuizen in de Verenigde Staten, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Australië en Nederland. In totaal deden ruim 18.000 patiënten mee aan het onderzoek. Lees er meer over in het augustusnummer van Journal of Critical Care.

Zorgvisie

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing


Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.