Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Persoonlijke verzorging hoort in Zorgverzekeringswet’

De persoonlijke verzorging hoort thuis in de Zorgverzekeringswet (ZvW). Dat stellen verschillende branche- en beroepsverenigingen in de zorg in een brief aan staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid.
‘Persoonlijke verzorging hoort in Zorgverzekeringswet’

Daarmee staan de zorgpartijen lijnrecht tegenover de leden van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Op vrijdag 29 november claimden zij in een resolutie persoonlijke verzorging juist als een taak voor de gemeenten. Vandaag zal een brief naar staatssecretaris Van Rijn gaan, waarin brede steun wordt uitgesproken voor zijn besluit om de persoonlijke verzorging in de Zorgverzekeringswet op te nemen. Dat meldt Skipr.

Persoonlijke verzorging

Na eerdere plannen om de gemeenten in het kader van de Wmo verantwoordelijk te maken voor persoonlijke verzorging, besloot staatssecretaris Van Rijn begin november om de zorgverzekeraars deze rol te geven. Van Rijn wil zo verzorging en verpleging in de thuissituatie in één hand. Een belangrijke rol is weg gelegd voor wijkverpleegkundigen als verbindende schakel.

‘Persoonlijke verzorging moet toch naar de gemeenten’
Vakcentrale FNV liet vrijdag weten dat staatssecretaris Martin Van Rijn de persoonlijke verzorging toch onderbrengt bij de gemeenten. Lees meer.

‘Alle verpleging en verzorging naar de zorgverzekering’

Beroepsvereniging V&VN liet vrijdag al weten achter de plannen van de staatssecretaris te blijven staan. Ook NU’91, de enige categorale vakbond voor verpleegkundigen en verzorgenden, zegt nog altijd blij te zijn dat Van Rijn had besloten om verzorging en verpleging voor kwetsbare mensen met een lichamelijke aandoening in één hand te houden binnen de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.