Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peter Willemsen Verpleegkundige van het Jaar 2008

Peter Willemsen uit Deventer is door bezoekers van nursing.nl verkozen tot Verpleegkundige van het Jaar 2008. Peter (36) is verpleegkundige en oncologieconsulent op de afdeling jeugdzorg in het Deventer Ziekenhuis.
Peter Willemsen Verpleegkundige van het Jaar 2008

 

Peter Willemsen is als Verpleegkundige van het Jaar gekozen uit de Nursing Top 100. Dit is een jaarlijkse lijst met verpleegkundigen die volgens collega’s een voorbeeld zijn voor de beroepsgroep.

Collegialiteit

Uit de Top 100 nomineerde de redactie van Nursing drie verpleegkundigen die uitblinken in collegialiteit, hart voor patiënten en die bovenal het vak van verpleegkundige professioneel uitdragen. Via de website www.nursing.nl kon het publiek stemmen op zijn favoriet.

Genomineerden

De andere genomineerden waren Joke Kloosterboer, obstetrie en gynaecologie verpleegkundige in de Isala Klinieken in Zwolle, en Petra Regtvoort, pijnverpleegkundige in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Oncologieconsulent

Als verpleegkundige en oncologieconsulent staat Peter kinderen bij die worden behandeld voor kanker en begeleidt hij hun ouders in moeilijke tijden. Hij staat bekend om zijn betrokkenheid. Bovendien zet Peter zich in voor de deskundigheid van zijn collega’s. Hij geeft collega’s en studenten les in het werken met cytostatica en hij verzorgt cursussen kinder-EHBO bij Rescue in Rotterdam. ‘Ik wist altijd al dat ik met kinderen wilde werken’, vertelt Peter. ‘Kinderen zijn spontaan en echt.’

Diner
Naast de titel wint Peter Willemsen een vijfgangendiner voor tien personen, bij hem thuis verzorgd door de Vlaamse spoedverpleegkundige en topkok Luc Van De Wouwer. De Nursing Top 100 wordt gepubliceerd in het meinummer van Nursing, dat verschijnt op 9 mei 2008. Kijk ook op www.nursing.nl/top100.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.