Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pijn-app wint innovatieprijs

Het OLVG werkt aan een app waarmee patiënten straks op ieder moment kunnen aangeven in welke mate zij postoperatieve pijn hebben. De app kreeg vorige week een innovatieprijs van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ).
apps.jpg

De ‘PIJN app’ geeft patiënten een ‘tool’ waarmee zij betrokken kunnen zijn bij de behandeling van pijn. Met de app kunnen patiënten na een operatie zelf pijn registreren. De applicatie staat in verbinding met het patiëntendossier (EPD). Wanneer de patiënt ernstige pijn registreert, krijgt het pijnteam van de anesthesie een melding en kunnen zij snel reageren.

Prijs gewonnen

De app won afgelopen donderdag de zogenaamde STZ-innovatiechallenge 2017, een wedstrijd van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen in Nederland. Hij werd geselecteerd uit 28 inzendingen. De top drie bestond verder uit de ‘Permanent Breast Seed Implant’ (PBSI) trial van het Franciscus Gasthuis & Vlietland en de ‘Zakkaartjes App’ van Interactive Studios in samenwerking met het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Volgens de jury draagt de app van OLVG het meest bij aan patiëntenzorg en is deze geschikt voor een brede implementatie, ook in andere ziekenhuizen. Let op: de app is nu dus nog niet beschikbaar. Meer informatie>>>

Meer over pijn 

Wat is pijn en hoe ontstaat het>>>
Hoe breng je de pijn in kaart en meet je de pijn>>> 
Hoe behandel je pijn?>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.