Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pijn thema van Anna Reynvaan Lezing

Op 24 mei vindt de veertiende Anna Reynvaan Lezing plaats in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Het thema is deze keer pijnbestrijding, pijnmanagement, het pijnvrije ziekenhuis en de pijnvrije stad.

De spreker van dit jaar is prof. Jürgen Osterbrink. Hij is verpleegkundige en directeur van het Institute of Nursing Science van de Paracelsus Universiteit te Salzburg, Oostenrijk. Hij heeft zich als verpleegkundige gespecialiseerd in intensive care en anesthesie. Zijn belangstelling ligt bij pijnbestrijding in al haar facetten. Van postoperatieve pijnbestrijding, pijnmanagement en standaardisering van pijnbehandelingen in het ziekenhuis tot de organisatie van pijnbestrijding in de stedelijke gezondheidszorg.

 

Lezing

In zijn lezing op 24 mei gaat Jürgen Osterbrink in op de noodzaak van een pijnprotocol en het belang van het delen van kennis en ervaringen op dit gebied met verpleegkundigen uit andere zorginstellingen. Zoals ieder jaar worden tijdens het programma van dit landelijk evenement de Anna Reynvaan Prijzen uitgereikt.

 

Bron: AMC

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.