Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Plan voor ‘Budget Bejaardenhuis’ in gevangenis

Senioren met weinig geld kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het ‘Budget Bejaardenhuis’. De zorginstelling komt in de voormalige Koepelgevangenis in Breda.
Plan voor ‘Budget Bejaardenhuis’ in gevangenis
Foto: budgetbejaardenhuis.nl

Dit heeft initiatiefnemer en ondernemer Aad Ouborg bekend gemaakt. De cellen van de gevangenis worden kamers voor twee senioren, zodat ze er voor de helft van de prijs kunnen wonen. Met de beveiligingscamera’s die er al hangen, kunnen familieleden zien hoe het met de ouderen in het huis gaat.

Zorgrobots

‘Er is natuurlijk een hele grote groep senioren die hun zorg, maar ook hun financiën niet meer rond krijgen. Daarvoor is dit idee ontstaan’, zegt Ouborg tegen Hart van Nederland. Het is de bedoeling dat de zorg zoveel mogelijk computergestuurd is. Zorgrobots zullen ouderen hun medicijnen brengen en de lakens uitdelen. Het plan wordt pas uitgewerkt als er voldoende interesse blijkt te zijn. Bij voldoende aanmeldingen is het is de bedoeling dat het huis ‘De Koepel’ in 2017 wordt geopend.

Klik hiervoor een introfilmpje over het ‘Budget Bejaardenhuis’

Ouderenbond ANBO zet grote vraagtekens bij de plannen van Ouborg. ‘Ik kan me niet voorstellen dat dit een serieus plan is’, aldus een woordvoerder. ‘Ouderen met een kleiner budget krijgen hun woonkosten vergoed uit de AWBZ. Dus ik zie de noodzaak van een budgetbejaardenhuis ook niet zo.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.