Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Poll: Ga jij de griepprik halen?

In het najaar start het griepseizoen. Al jaren pleit het RIVM ervoor dat zorgverleners een griepvaccinatie krijgen. Nursing is benieuwd naar de vaccinatiebereidheid van verpleegkundigen in ons land. Doe mee met de poll!
griepprik
De griepprik is ieder jaar weer een bron van controverse. (Foto: Getty Images/iStock)

3 REACTIES

    • Hoi, zo werkt immuniteit voor griep volgens mij niet (virus veranderd steeds, dus antistoffen die je maakt werken het jaar hierna niet meer, hierdoor is er elk jaar een vaccinatie nodig, maar er zijn telkens verschillende types en niet elke verandering is te voorspellen). Tevens is het na mijn weten passieve immunisatie, dus vaccinatie berust juist op het principe dat een onschadelijk gemaakte versie van het virus ingebracht wordt, waardoor je lichaam zelf antistoffen gaat maken (en je dus beschermd wordt), hierdoor krijgen sommigen dus ook koorts door de vaccinatie (maar niet de echte griep/infectie met het virus), omdat het lichaam zelf reageert zoals bij een infectie. Als je dus de vaccinatie haalt, maak je dus juist meer antistoffen zelf aan.

  1. Lees alle reacties
  2. patiënten zijn een kwetsbare groep mensen waarvan de weerstand mogelijk laag is. Als verpleegkundige ben ik intensief in contact met deze groep. Hierdoor ben ik een mogelijke overbrenger van het griepvirus op patiënten. Helemaal uitsluiten kan ik dit niet, maar wel kan ik de kans verkleinen door de griepprik te halen. Vandaar dat ik dat ook zeker ga doen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.