Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Poll: helft stemmers heeft likdoorns of opgezette voeten

Een groot deel van de verpleegkundigen heeft regelmatig last van voetproblemen, blijkt uit een poll op Nursing.nl. Bijna veertig procent heeft weleens pijnlijke of opgezette voeten, enkels en benen.
Poll: helft stemmers heeft likdoorns of opgezette voeten

Op de poll op nursing.nl stemden in totaal 419 mensen.

Ruim een kwart van de mensen die op de poll stemden (26,7 procent), geeft aan eeltvorming of likdoorns te hebben. 10 procent heeft last van voetschimmel en 11,5 procent heeft weleens spataderen. Slechts 13,4 procent van de stemmers heeft nooit klachten.

Afwijkende voetstand verpleegkundigen
‘De meest voorkomende klachten die ik zie bij verpleegkundigen zijn hiel- en voorvoetklachten. Deze zijn meestal veroorzaakt door een combinatie van factoren, maar de voetstand speelt bijna altijd een rol’, zegt Monique Gouw, podotherapeut in het Podotherpeutisch Centrum RondOm in Leusden. ‘Door een afwijkende manier van staan enlopen, raken voeten, enkels, knieën, heupen en rug overbelast. Dat veroorzaakt pijn en een vermoeid gevoel.’

Betere schoenenzaak
Om voetklachten te voorkomen is het verstandig om goede werkschoenen te dragen, die je kunt aanschaffen bij de betere schoenenzaak. ‘Schoenen moeten zowel in de lengte als in de breedte goed passen en een stevige hielkap hebben’, adviseert Gouw. ‘De schoen mag niet al te buigzaam zijn, maar moet juist stabiliteit bieden.’

Door: redactie Nursing

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

1 REACTIE

 1. Ik ben zelf meer dan 30 jaar verpleegkundige, werk nu niet meer in de gezondheidszorg.
  Ik werk nu als bandagist(aanmeten van steunkousen) en pedicure. Hierdoor heb ik veel kennis opgedaan om al deze problemen die hier genoemt worden te behandelen en ook wel optelossen.
  Zeker steunkousen zijn daarbij een goed hulpmiddel.
  Gelukkig zijn er tegenwoordig helemaal geen lelijke kousen meer nodig. Het voordeel wat je ervan hebt tijdens je werk, neemt alle vooroordelen weg.
  Tenslotte moet je je geld verdienen met je benen en voeten, dus is een behandeling van de pedicure geen luxe. Als pedicure leer je de mensen te adviseren en behandelen bij voetproblemen.
  Ik zou zeggen maak eens een keer een afspraak.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.