Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Poll: Mag jouw werkgever weten of jij je laat vaccineren tegen corona?

Werkgevers in de zorg willen straks graag weten welke werknemers zich hebben laten vaccineren tegen het coronavirus. De privacywet verbiedt dat echter. Mag jouw werkgever het van jou weten? Vul de poll in.

Als straks de vaccinatie tegen corona van start gaat, dan hoef je jouw werkgever niet te vertellen of jij de prik genomen hebt. Je werkgever mag dat ook niet aan je vragen. Dat is zo geregeld in de privacywet AVG. Maar werkgevers willen het wel graag weten, zodat ze daar rekening mee kunnen houden bij het roosteren. Ze zouden dan alleen gevaccineerde werknemers inzetten bij de meest kwetsbare cliënten. Dat schrijft de Volkskrant.

Privacy versus gezondheidsbelang

‘Ik wil graag antwoord op de vraag wat nu voor gaat: het recht op privacy of het gezondheidsbelang’, zegt Inge Borghuis, bestuurder bij ouderenzorgorganisatie Amstelring, tegen de Volkskrant. Branchevereniging Actiz geeft aan hierover in gesprek te zijn met het ministerie van VWS. De wet biedt wel ruimte voor oplossingen indien nodig, meldt de Volkskrant.

Jouw mening

Wij zijn benieuwd wat jij hiervan vindt. Wil jij dat het voor jouw werkgever geheim is of je je laat vaccineren? Of mag jouw werkgever dat wel weten van jou? Laat je mening horen in deze poll.

Poll: mag jouw werkgever van jou weten of je je laat vaccineren tegen corona?

4 REACTIES

  1. Nog nooit mij laten inenten tegen de griep en ook nu is mijn weerstand groot.
    Ik vind de verspilling in de zorg schrikbarend en ook nu ben ik niet overtuigd of dit vaccin iets doet en wat zijn de gevolgen op langer termijn ?( in ieder geval brengt het een hoop onkosten met zich mee en een verschrikkelijk afval berg)
    Ook vind ik het een stukje ethiek. Het is nogal wat dat je iets in je lijf moet laten spuiten omdat je anders niet meer….vul maar in.
    Verstandelijk besef ik ook dat er iets moet gebeuren en ik daar ook verantwoordelijk voor ben, maar mocht ik het laten doen ,dan met weerstand en vind het doodeng .

  2. Lees alle reacties
  3. Net als een keuring verplicht is bij bepaalde beroepen zou een bedrijfsarts een goedkeuring ohgv besmettingsrisico moeten kunnen geven. De werkgever heeft niets met dit AVG gevoelige onderwerp te maken. Ik realiseer mij dat dit wel een discussie over herleidbaarheid uitlokt EN wellicht verdient.

  4. Ik weet nog niet of ik me laat vaccineren. Als ik het wel doe heb ik me deze vraag nog niet gesteld. Ik krijg de griepprik altijd via mijn werkgever dus daarvan weten ze dat ik die neem. Mijn aarzeling om dat bij bij deze vaccinatie te laten weten zit nu vooral bij alle verkapte dwangmiddelen om hem te nemen, zoals dat je meer zou mogen als je kunt aantonen dat je hem hebt genomen. Ik vind dat niet kunnen en zou dus kunnen besluiten om het niet te laten weten om solidair te zijn met mensen die hem niet nemen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.