Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Poll: zou jij een patiënt met ebola verplegen?

De Spaanse verpleegkundige die besmet raakte met ebola verpleegde een missionaris die ook besmet was met het virus. Aan tv-programma Nieuwsuur vertelt de Spaanse vakbond dat de besmetting zorgt voor veel onrust en dat veel verpleegkundigen zich - net als in Afrika - ziek melden uit angst voor een ebola-besmetting. Zou jij een patiënt met ebola verplegen?
Poll: zou jij een patiënt met ebola verplegen?

Stem op de poll.

 

 

Nursing Connect
Waarom zou jij wel of geen patiënten met ebola willen verplegen? Discussieer mee in Nursing Connect.

6 REACTIES

  1. Als ik de berichten over van ebola besmette gezondheidswerkers en andere personen lees. Schrik ik enorm. Ik verpleeg regelmatig patienten die in isolatie moeten. Daar ben ik niet zo snel bang zelf besmet te worden.Maar als ik weet heb van een patient, met ebola dan ben ik daar, wijze van spreken, mijlen ver vandaan. M.a.w. mij zie je niet bij een ebola-besmette patient.

  2. Lees alle reacties
  3. Het enige verpleegkundig-correcte antwoord is natuurlijk ‘ja’…. Heb hetzelfde meegemaakt in de jaren 80 toen de HIV opkwam. Ook toen was er weinig over bekend, en ook toen was mijn antwoord ‘ja’. Heb toen ook een kind met HIV verpleegd. En toch…. mijn gevoel zegt: eerst maar eens goed weten wat een veilige procedure is rond het verplegen van metebola besmette mensen…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.