Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Project voor jong dementerenden wint V&VN Zorgaward

Verzorgende Andrina Huibertse heeft de V&VN Zorgaward gewonnen met haar project 'Gast op de woning'.
Project voor jong dementerenden wint V&VN Zorgaward

Huibertse heeft voor een jong dementerende vrouw een plek gevonden voor daginvulling op een woning voor bewoners met dementie. Daarbij krijgt haar echtgenoot advies hoe hij thuis met een jong dementerende kan omgaan. Zowel verzorgenden als de vakjury kozen het project van Huibertse tot winnaar van de V&VN Zorgaward. Uit het juryrapport: ‘Het project van Andrina is simpel van opzet, maar uiterst effectief. Opmerkelijk is de koppeling tussen doelmatigheid en kwaliteit. Het is een concreet patiëntgerichte oplossing die uitgaat van de mogelijkheden en de eigenwaarde van mevrouw versterkt. Ook de echtgenoot wordt op deze wijze ontlast’.

Klik hier om het filmpje van ‘Gast op de woning’ te bekijken.

Andrina is verzorgende bij Vivent, locatie Hof van Hintham in Den Bosch. Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS reikte, samen met Jenneke van Veen, bestuurslid van V&VN, de prijs uit voor een enthousiaste zaal vol verzorgenden op het ministerie van VWS in Den Haag. De vakjury bestaat uit Henk Bakker, voorzitter V&VN, Aad Koster, directeur ActiZ, Lena Hillenga, LOC Zeggenschap in Zorg, Sietske Posthuma, redactieraadlid van Tijdschrift voor Verzorgenden, en Mieke Hollander, directeur ROC Midden Nederland, was onder de indruk van de projecten van de finalisten, die volgens hen de essentie van de zorg raken en ook dit jaar weer boordevol inspiratie zaten.  Uit handen van staatssecretaris Martin van Rijn ontving Andrina een certificaat, de Zorgaward en € 1000,- voor besteding door het team.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.