Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Registratie verpleegkundigen ingetrokken na mishandeling

De registratie van twee verpleegkundigen in Engeland is tijdelijk ingetrokken. Ze worden verdacht van ernstige mishandeling van patiënten in een privé zorgcentrum in Hambrook, vlakbij Bristol.
Registratie verpleegkundigen ingetrokken na mishandeling

In een verklaring laat de voorzitter van The Nursing and Midwifery Council weten dat de twee verpleegkundigen tijdelijk geschorst zijn in afwachting van het onderzoek. De verpleegkundigen worden beschuldigd van ernstige schending van de verpleegkundige gedragscode.

Undercover
Deze maand toonde het BBC-programma Panorama undercover beelden van het zorgcentrum, een privé-kliniek waar mensen met een verstandelijke handicap en autisme worden behandeld. Op de beelden is te zien dat verpleegkundigen de patiënten slaan en ze aan de grond vastpinnen met stoelpoten. Ook worden de patiënten met kleding aan onder een koude douche gezet. Direct na de uitzending arresteerde de politie vier zorgverleners. De eigenaar van de zorginstelling heeft dertien medewerkers geschorst. De zorginstelling is inmiddels gesloten en de patiënten zij overgebracht naar andere instellingen. Lees hier de verklaring van de eigenaar na de uitzending.

Brandon
In Nederland ontstond begin dit jaar ophef na een uitzending van Uitgesproken EO waarin te zien was hoe de 18-jarige Brandon regelmatig wordt vastgebonden aan de muur van zijn kamer.

Lees ook de weblog van Jos ‘Wantoestanden aan de kaak gesteld’

Nursing Times, BBC
Door: redactie Nursing

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ja wat moet je dan nog onderzoeken als er beelden zijn. Ik zou zeggen gelijk stoppen en de registratie intrekken. Ik draai nu 50jr mee maar een patiënt slaan is nog nooit in me opgekomen en ze onder de koude douche zetten al helemaal niet.Als je met elkaar niet ter plekke vaststelt dat dit niet en nooit kan, dan is er fundamenteel iets mis met allemaal.Dus allemaal weg en niet meer terug.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.