Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Richtlijn ‘dyspneu in de palliatieve fase’ herzien

De richtlijn ‘Dyspneu in de palliatieve fase’ is herzien en vanaf nu te raadplegen op pallialine.nl.
lungs.jpg

Dat meldt het IKNL. ‘Inhoudelijk zijn er geen grote wijzigingen, wel zijn de procedure en het format grondig gewijzigd’. De richtlijn is bestemd voor alle professionals die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met dyspneu in de palliatieve fase, die last hebben van dyspneu (onder andere ten gevolge van kanker, COPD en/of hartfalen), zoals huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, medisch specialisten (onder andere longartsen en cardiologen), apothekers, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants en fysiotherapeuten.

Dyspneu in de palliatieve fase
Dyspneu komt voor bij 35 procent van de patiënten met kanker in de palliatieve fase, bij 94 procent van de patiënten met een gevorderd stadium van COPD en bij 72 procent van de patiënten met een gevorderd stadium van hartfalen.

Dyspneu in Nursing
In Nursing februari verschijnt naar aanleiding van de herziene richtlijn een artikel over dyspneu in de palliatieve fase, in samenwerking met verpleegkundig specialist Elly Jordens. 

De herziene richtlijn en andere richtlijnen zijn in te zien via www.pallialine.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.