Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerkinggsafspraak palliatieve zorg een feit

MAARSSEN - De Landelijke Vereniging Wijkverpleegkundigen (LVW) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) slaan de handen ineen en gaan samenwerken op het gebied van palliatieve zorg.
Samenwerkinggsafspraak palliatieve zorg een feit

De verenigingen hebben elkaar gevonden in de LESA: de Landelijke Eerstelijns Samenwerking Afspraak, die richtlijnen voor palliatieve zorg bevat. De LESA verschijnt deze maand.

Vraag

De vraag naar palliatieve zorg in de eerstelijn is de laatste jaren toegenomen en dat was voor de LVW en het NHG reden om de samenwerkingsafspraak op te stellen. De beide verenigingen beogen met de LESA een kwaliteitsverbetering in de palliatieve zorg en willen ook de samenwerking tussen verschillende disciplines in de eerste lijn stimuleren.

Regionaal

In de LESA is rekening gehouden met de verschillen in taken en verantwoordelijkheden van de diverse disciplines. De landelijke richtlijnen zijn globaal en regionaal te vertalen in concrete werkafspraken, zo laat de LVW weten.

Toetsing

De LESA is gebaseerd op wetenschappelijke gegevens en ter toetsing voorgelegd aan dertig wijkverpleegkundigen en vijftig huisartsen. De reacties uit deze toetsingsronde zijn verwerkt in het definitieve document, dat vervolgens ter finale toetsing is voorgelegd aan de Autorisatiecommissie van het NHG.

www.lvw.nl

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.