Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Site met leesbare wetenschappelijke info over diabetes

Ingewikkelde wetenschappelijke onderzoeken over diabetes zijn vanaf vandaag in een toegankelijke samenvatting te vinden op de website www.leesbaaronderzoek.nl. Patiënten die veel weten over hun ziekte en de aanpak zijn over het algemeen gezonder.
Site met leesbare wetenschappelijke info over diabetes

De volledige onderzoeken zijn tijdens de pilotperiode gratis te raadplegen. Het Diabetes Fonds heeft wetenschappelijke studies samengevat en plaatst de conclusies van het onderzoek in een bredere context. ‘Het in eenvoudige taal toegankelijk maken van de nieuwste medische inzichten over diabetes is erg belangrijk’, zegt Bert Kuipers, directeur van het Diabetes Fonds. ‘Daarmee levert LeesbaarOnderzoek.nl een bijdrage aan kennis en inzicht over diabetes bij patiënten. Op die manier wordt het zelfmanagement van patiënten gestimuleerd.’

Gezondheid
Uit diverse onderzoeken blijkt het belang van actuele informatie voor patiënten. Zo staat op www.leesbaaronderzoek.nl een onderzoek over de effecten van een vijfdaagse cursus over diabetes. Deelnemers met minder kennis over diabetes hadden gemiddeld een vier keer grotere kans schade aan het netvlies of beginnende nierproblemen te krijgen. Doordat de onderzoeksresultaten gemakkelijk beschikbaar zijn, kunnen patiënten de beschikbare informatie gebruiken ten bate van hun gezondheid.

Initiatief
De website is een initiatief van het Diabetes Fonds in samenwerking met Springer en Elsevier, twee van de grootste wetenschappelijke uitgeverijen. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van de ministeries van OCW en VWS.

Door: redactie Nursing

Meer weten?
Heb jij behoefte aan meer verdieping en achtergronden? Neem dan nu een abonnement op Nursing!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.