Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Solliciterende wijkverpleegkundigen krijgen ‘zoveel mogelijk’ vast contract

Verpleegkundigen en andere zorgverleners die solliciteren voor een baan in de vvt krijgen vanaf 1 januari zoveel mogelijk een vast contract. Ook krijgen werknemers met een jaarcontract waar mogelijk een vast dienstverband aangeboden.
Foto Arno Massee

Dat hebben vakbonden en werkgevers afgesproken bij de uitwerking van het nieuwe cao-akkoord voor de vvt ((wijkverpleging, verpleeghuis-, thuis- en jeugdgezondheidszorg), schrijft Skipr.

In het onderhandelaarsakkoord stond al de ambitie om het aantal jaarcontracten in de vvt fors terug te dringen: nog maar 10 procent procent van de werknemers in de vvt mag op 31 augustus 2021 een tijdelijk contract hebben. Partijen willen het aantal jaarcontracten fors terugdringen om het werken in de vvt aantrekkelijker maken.

Nieuwe werknemers in wijkverpleging, verpleeghuiszorg, thuiszorg of jeugdgezondheidszorg die een vast dienstverband krijgen aangeboden krijgen een proeftijd van twee maanden.

Evalueren

Eerder spraken partijen al af dat ze elk jaar gaan evalueren of de ambitie van minimaal 90 procent vaste contracten in 2021 gehaald gaat worden. Volgens vakbonden komt er met de maatregelen een einde aan de doorgeslagen flexibilisering van arbeid in de vvt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.