Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Staatssecretaris: ‘Minutenregistratie blijft’

Als het aan staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van VWS ligt, wordt de minutenregistratie in de zorg niet afgeschaft.

Dat schrijft vakblad Zorgvisie naar aanleiding van een brief van de staatssecretaris aan de Tweede Kamer. Daarin reageert ze op een motie van Tweede Kamerlid Renske Leijten (SP), die graag had gezien dat de minutenregistratie in zowel de intramurale als de extramurale zorgverlening werd afgeschaft.

 

Inzet verzorgenden

De staatssecretaris zegt in haar brief de minutenregistratie niet verplicht te willen stellen, maar er uiteraard wel de voordelen van in te zien. Volgens haar kan het zogenaamde ‘stopwatchsysteem’ de zorginstellingen ‘helpen inzicht te krijgen in de zorgzwaarte van de cliëntenpopulatie en de inzet van de personeelsbezetting hierbij.’ Ook zou het de instelling helpen meer zicht te krijgen op de relatie tussen kosten en omzet.

 

Zorgroutes

Door te stellen dat VWS minutenregistratie niet verplicht stelt, geeft de staatssecretaris naar eigen zeggen uitvoering aan de motie van Leijten. In de motie noemde Leijten specifiek de situatie bij Osira Amstelring. Daar werkt het personeel sinds de zomer van 2010 met minutenregistratie onder de naam ‘zorgroutes’. De zorgroutes bij Osira Amstelring zijn volgens de staatssecretaris dus niet opgelegd door VWS, maar doen dit op grond van een eigen keuze. Renske Leijten heeft aan Zorgvisie laten weten dat zij in een volgend debat blijft strijden voor het einde van de minutenregistratie.

 

Bron: Zorgvisie

Auteur: Redactie Nursing

 

Lees ook:

 

Volg het laatste zorgnieuws nu ook op Twitter. Volg ons hier: @verzorgendentvv

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.