Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting verzamelt luchtige kleding voor ouderen

De Stichting Financieel Gezondheids Centrum in Almere is een actie gestart om luchtige kleding voor ouderen te verzamelen. Volgens de Stichting dragen veel ouderen in zorginstellingen te warme kleding omdat ze geen zomerkleding hebben.
Stichting verzamelt luchtige kleding voor ouderen
Foto: ANP

‘Tijdens de hitte periode van afgelopen weken hoorden we van verschillende verzorgenden dat ouderen met de hitte geen luchtige kleding dragen omdat ze het simpelweg niet hebben. De kledingstukken die ze hebben zijn niet meer draagbaar of ze hebben geen familie die zomerkleding voor ze kan kopen’, zegt Annebet van Stroe, werkzaam bij de Stichting Financieel Gezondheids Centrum in Almere. ‘Verzorgenden zijn niet bevoegd om met het geld van deze ouderen nieuwe kleding te kopen, dus ze verzinnen andere oplossingen. Ze klopten bij onze stichting aan met de vraag of wij luchtige kleding voor de ouderen hadden.’

Halve opslag zomerkleding

De stichting FGC helpt mensen die moeilijk kunnen rondkomen van hun inkomen. Ze zamelen onder andere kleding, voedsel en meubelen in voor mensen die het niet zo breed hebben. ‘Na de noodoproep van verschillende verzorgenden zijn we gestart met een inzamelingsactie voor zomerkleding voor ouderen’, zegt Van Stroe. En met succes, want binnen twee weken was er al een halve opslag vol luchtige kleding ingezameld. ‘Vanuit het hele land is er op onze oproep gereageerd. Deze kleding verspreiden wij nu weer onder zorginstellingen.’

Kleding doneren kan iedere dag tussen 9 en 12 bij het inzamelpunt aan de Splijbakweg 96 in Almere. Of stuur een mailtje naar info@fgcalmere.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.