Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tamiflu binnenkort gratis verkrijgbaar

Tamiflu is waarschijnlijk vanaf volgende week op recept gratis verkrijgbaar bij apotheken.
Tamiflu binnenkort gratis verkrijgbaar

De apothekerskoepel KNMP verwacht dat minister Ab Klink (Volksgezondheid) de virusremmer tegen Mexicaanse griep volgende week onder apotheken verspreidt.
Een woordvoerder van de minister bevestigt dat er plannen zijn om zo snel mogelijk een deel van de voorraad antivirale middelen uit te rijden, zodat patiënten met een recept van de huisarts of de GGD het kunnen krijgen. Wanneer en hoeveel middelen naar de apotheken gaan is nog niet duidelijk, daar wordt nog over gesproken.

Gratis via de GGD

Nu is Tamiflu alleen gratis als de GGD het voorschrijft. Als iemand met een recept van zijn huisarts het middel bij de apotheek haalt, moet hij enkele tientjes betalen.
‘Het aantal griepgevallen is nu zo aan het stijgen, dat de GGD’s het binnenkort niet meer aankunnen. Dan kom je in de rare situatie dat iemand die door de GGD wordt geholpen niets hoeft te betalen, maar als de GGD diegene doorverwijst naar de huisarts wegen drukte, wel’, aldus een woordvoerder van de KNMP maandag naar aanleiding van berichtgeving in het AD. Hij acht het zeer waarschijnlijk dat Klink het middel, waarvan hij zo’n vijf miljoen kuren in voorraad heeft, gaat verspreiden. ‘Als er de komende dagen geen enkel geval van de Mexicaanse griep meer voorkomt, doet hij het niet. Maar dat is zeer onwaarschijnlijk.’

Door: redactie Nursing

Ga naar het dossier H1N1

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.