Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Te weinig kennis over ondervoeding ouderen’

Wetenschappers moeten meer samenwerken zodat ze gezamenlijk hoogwaardig onderzoek kunnen doen naar ondervoeding bij ouderen.

Dat concludeert de Gezondheidsraad in een onderzoek dat dinsdag is gepresenteerd.
De laatste jaren besteden ziekenhuizen veel aandacht aan ondervoeding bij ouderen. De gedachte is dat deze mensen niet sterk genoeg zijn om een operatie of behandeling te doorstaan als hun lichaam in slechte conditie is.

 

Definitie ondervoeding 

Volgens de Gezondheidsraad is dat uitgangspunt op basis van huidig onderzoek niet hard te maken. Zo bestaat er, volgens het adviesorgaan van de regering, geen eenduidige definitie van het begrip ondervoeding. Evenmin is er een beproefde methode om ondervoeding vast te stellen. Er is onderzoek dat een verband aantoont tussen ondervoeding en sterfte, maar het is niet bekend of het één veroorzaakt wordt door het ander, constateert de raad. Daarbij is niet aangetoond dat de behandeling van ondervoeding, het toedienen van extra eiwit en energie, echt helpt.

 

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.