Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorgstalker opnieuw voor de rechter

De 58-jarige Theo H. uit Lottum moest voor de derde keer in drie jaar tijd voor de rechter verschijnen. Er werd negen maanden celstraf tegen hem geëist voor het aanhoudend stalken van thuiszorgmedewerkers.
0_Fotolia_78245839_Subscription_Yearly_XXL.jpg
De man zou al sinds 2014 thuiszorgmedewerkers stalken. - Foto: Fotolia

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste gisteren negen maanden celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk, tegen Theo H., omdat hij ervan verdacht wordt na eerdere veroordelingen nog steeds thuiszorgmedewerkers van Zorggroep Venlo te stalken. Het OM verzocht ook om een verplichte psychiatrische behandeling, een straatverbod en een contactverbod.

Lichtpuntjes

De problemen ontstonden in 2014 toen H. thuiszorg ontving vanwege somatische klachten. De man zou echter ook psychische klachten hebben, en zag de thuiszorgmedewerkers als zijn enige lichtpuntjes, meldt Dagblad De Limburger. Toen de thuiszorg stopte, zocht H. aanhoudend contact met de thuiszorgmedewerkers. Zo zou hij brieven en kerstkaarten hebben gestuurd, telefoontjes hebben gepleegd en de medewerkers hebben achtervolgd in zijn auto.

Een verpleegkundige die aangifte deed van een stalkende cliënt kreeg onlangs een waarschuwing omdat ze haar geheimhoudingsplicht had geschonden. Lees meer >>

Angst in thuiszorgteam

De thuiszorgmedewerkers van Zorggroep Venlo ‘zijn helemaal klaar’ met H.’s gedrag, stelde de Officier van Justitie gisteren in de rechtbank. Ze vrezen dat de geëiste straf geen effect zal hebben, aldus Dagblad De Limburger. Eerder werd H. al veroordeeld tot celstraf en een verplichte psychiatrische behandeling. Die behandeling laat echter nog op zich wachten omdat H. volgens zijn advocaat nog op een wachtlijst staat.

Lichte straf

H.’s advocaat pleitte voor vrijspraak of hooguit een milde straf vanwege de psychiatrische problemen van zijn cliënt. Als H. de door het OM geëiste celstraf zou krijgen, dan zou hij nog maar een aantal weken in de cel hoeven zitten, omdat hij al sinds december vast zit. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.