Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toolkit ontwikkeld om oudere beter te laten eten en drinken

Vilans, het kenniscentrum voor langdurende zorg, heeft de toolkit 'Zorg zelf voor Beter Eten & Drinken' ontwikkeld. De koffer bevat praktische instrumenten om de maaltijdambiance en het signaleren van ondervoeding bij ouderen verbeteren.
eetgedrag dementerende

Het is de bedoeling dat door de toolkit de bewustwording van verzorgenden omtrent eten en drinken te vergroten. Dit gebeurt door middel van onder andere het spel ‘Smaken verschillen’, ervarings- en focuskaarten, miniposters en de actieklapper.

 

Smaken verschillen

Met het spel kunnen cliënten ervaringen over eten uit te wisselen en aangeven wat verbeterpunten zijn. Zo krijgen verzorgenden inzicht in de huidige en voormalige eet-, drink- en ambiancebehoeften van de cliënt. De nadruk ligt voornamelijk op de risico’s, het signaleren en voorkomen van ondervoeding. De actieklapper bevat alle ingrediënten om een verbetertraject op te zetten rond eten en drinken.

 

Klik hier om de toolkit te bestellen

 

Bron: Vilans

Auteur: Redactie TVVonline

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.