Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweedaagse staking verpleeghuis voor achturige werkdag

Het ondersteunende personeel van verpleeghuis Sint Jacob, onderdeel van zorginstelling Osira/Amstelring, legde maandag en dinsdag opnieuw het werk neer.

Dit meldt vakbond Abvakabo FNV. Vorige week staakten zij al acht uur omdat zij steeds meer werk moeten doen in minder tijd. Dit gaat volgens de vakbond direct ten koste van de kwaliteit van zorg en zorgt voor de medewerkers voor een ‘ziekmakend hoge werkdruk’. Zij willen de achturige werkdag behouden om voldoende kwaliteit te kunnen leveren. De staking van acht uur heeft nog niet tot de gewenste oplossingen geleid. Daarom leggen de schoonmakers het werk ditmaal twee keer acht uur neer. Er is een calamiteitenteam ingericht, zodat de zorg voor en veiligheid van de verpleeghuisbewoners niet in gevaar komt.

 

IGZ

De stakers hebben, samen met hun collega’s uit de directe zorg, onder andere een bezoek gebracht aan de inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ). De kwaliteit van zorg is door te weinig personeel namelijk absoluut niet op het gewenste niveau. De medewerkers hebben een week lang een dagboek bij gehouden. Dit dagboek werd gepresenteerd door 50 medewerkers van Sint Jacob die tevens symbolisch de noodklok luidden. De medewerkers willen vandaag van de inspectie horen wat voor actie zij gaan ondernemen.
 

Bron: Abvakabo FNV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.