Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twentse thuiszorg verdeelt nachtzorg opnieuw

Drie thuiszorgorganisaties in Twente slaan de handen ineen om de nachtzorg behapbaar te houden. Wijkverpleegkundigen draaien de nachten niet meer met collega’s van de verschillende instellingen tegelijk in één ouderenflat, maar krijgen per persoon bijvoorbeeld een gebouw en klein gebied toegewezen.
thuiszorg
Foto: Fotolia

De Twentse thuiszorgaanbieders TMZ, Carintreggeland en ZorgAccent gaan vanaf volgend jaar de nachtzorg samen herindelen. Hebben wijkverpleegkundigen nu nog een eigen gebied van tientallen kilometers, straks hoeven zij minder tijd in de auto door te brengen. Voor cliënten betekent het dat er in de nacht altijd een wijkverpleegkundige in de buurt is, die sneller ter plaatse kan zijn.

Personeelskrapte

De tijdsbesparing die de nieuwe werkwijze oplevert, maakt dat de wijkverpleegkundigen met minder mensen hetzelfde werk kunnen doen. Hiermee spelen de thuiszorgorganisaties in op de personeelskrapte op de arbeidsmarkt, en op de toenemende vraag naar thuiszorg.

Voorbeeld

De drie organisaties volgen met hun aanpak het voorbeeld van vier andere thuiszorgorganisaties in de regio Enschede. Zij werken sinds twee jaar met hetzelfde systeem voor nachtzorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.