Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitgedroogde ouderen op eerste hulp

In een aantal ziekenhuizen zijn vrijdag opvallend veel ouderen met uitdrogingsverschijnselen op de afdeling spoedeisende hulp beland.
Uitgedroogde ouderen op eerste hulp

Dit meldt het ANP na rondgang onder tien grote ziekenhuizen. De hoge temperaturen leken vrijdag niet te leiden tot grote drukte op de eerstehulpafdelingen van ziekenhuizen voor de behandeling van mensen met hitteklachten. Wel merkt een klein aantal ziekenhuizen dat er meer ouderen binnenkwamen met uitdrogingsverschijnselen.

Vochtgebrek

Bij het UMC St Radboud in Nijmegen en het Kennemergasthuis in Haarlem kwamen vrijdag opvallend veel ouderen op de afdeling spoedeisende hulp terecht vanwege een gebrek aan vocht. Volgens een woordvoerster van het UMC St. Radboud waren deze patiënten ook vaak verward, wat eveneens een gevolg is van de hitte. Een woordvoerster van het Amphia Ziekenhuis in Breda zei dat het op de eerste hulp niet drukker was dan normaal, maar dat de oudere patiënten bij controle vaak uitgedroogd bleken.

Lees hier de weblog van Conny: ‘Een cliënt is duidelijk uitgedroogd, maar wil er absoluut geen arts bij’

Eerder lieten artsen van het AMC weten dat de ouderenzorg niet goed voorbereid was op de aangekondigde hittegolf. Staatssecretaris Van Rijn liet weten dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg extra alert zou zijn op hittebestrijding in zorginstellingen.

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.