Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

UMCG opent verpleegafdeling ouderenpsychiatrie

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft sinds vorige maand een verpleegafdeling ouderenpsychiatrie. Er is inmiddels een wachtlijst.
UMCG opent verpleegafdeling ouderenpsychiatrie

Dat meldt het ziekenhuis op de website.

De psychiatrische verpleegafdeling is speciaal voor kwetsbare ouderen die zowel lichamelijke als psychiatrische klachten hebben. Om de zorg voor deze groep ouderen te verbeteren wordt samengewerkt met een aantal andere afdelingen zoals neurologie, interne geneeskunde, cardiologie en ouderengeneeskunde.

Onjuiste behandeling
Volgens de nieuwe hoogleraar ouderenpsychiatrie Richard Oude Voshaar worden veel ouderen met psychische èn lichamelijke klachten niet goed geholpen. Een belangrijk probleem is dat de meeste behandelingen rechtstreeks uit de zorg voor volwassenen zijn overgenomen of enkel zijn getest bij relatief jonge en fysiek gezonde ouderen. Kennis over de behandeling van lichamelijk kwetsbare ouderen met psychiatrische problemen is slechts beperkt voorhanden, terwijl het grootste deel van de oudere patiënten juist ‘kwetsbare ouderen’ zijn.

Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing


Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

1 REACTIE

  1. Nou zeg, dit is toch géén ECHT nieuws, in het AZ. St.-Jan in Brugge bestaat dit al jaren…. Daar hebben ze de afdelingen geriatrie opgesplitst in een afdeling psycho-geratrie, psychiatrie voor ouderen en acute geriatrie…. Ik denk dat het hoogtijd wordt dat er gerontologische dagzeiekenhuizen komen naast de geriatrische dagziekenhuizen die mensen met psycho-somatische klachten behandelen tijdens de dag maar waarom ook niet zorgen voor nachtopvang…????!!!!
    De ouderen moeten meer eisen stellen binnen de zorg en maken dat hun eigen profiel aantrekkelijk wordt zodanig vepleegkundigen zich niet laten afschrikken…. dus een afdeling psycho-somatische gerontologie vind ik méér dan nodig in onze huidige samenleving, aan de VUB (vrije universiteit Brussel) bestaat reeds de opleiding psycho-gerontologen….!!!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.