Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Vaccinatie Mexicaanse griep tweede week november

De landelijke vaccinatie tegen de Mexicaanse griep start in de tweede week van november. Dit heeft minister Klink bekend gemaakt.

Verzorgenden en andere zorgverleners met direct patiëntencontact komen voor de griepprik in aanmerking. Verder gaat het om mensen die tot de bekende risicogroepen horen. Dit zijn de mensen die ook jaarlijks worden uitgenodigd voor de ‘gewone’ griepprik. Mantelzorgers en vrijwilligers die voor ernstig zieken zorgen kunnen ook een prik tegen de Mexicaanse griep krijgen.

Voldoende vaccins
Klink verwacht voor deze vaccinatieronde, die voor het einde van het jaar klaar moet zijn, 10 miljoen vaccins nodig te hebben. Nederland heeft 34 miljoen vaccins ingekocht, voldoende voor de hele bevolking. Volgens de Gezondheidsraad hoeven er niet nog meer mensen ingeënt te worden als de griep niet erger wordt.

Overschot verkopen? 
Minister Klink onderzoekt op dit moment wat hij met het overschot zal doen. Hij wacht nog op een advies van de Gezondheidsraad en het Centrum voor Infectieziektenbestrijding over eventuele andere groepen die gevaccineerd moeten worden. Verkopen aan landen met een tekort aan vaccins is ook een mogelijkheid, zo heeft de minister gezegd.

4 REACTIES

 1. 2010. Gefeliciteerd, we hebben het gehaald zonder de honderdduizenden doden die waren voorspeld. De Mexicaanse Griep lijkt in Nederland voorbij. Mijn griepblog bij weblogs.nrc.nl/griepblog is abrupt afgesloten, reacties worden niet meer verwekt. Beetje jammer want de hele affaire is nog lang niet afgesloten. Het is tijd om stil te staan bij vragen:
  1) Wat doen we met de resterende voorraad H1N1- vaccins bij de huisartsen? Contact gehad met het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) Het mij telefonisch gegeven antwoord is dat we het nu moeten bewaren in de eigen ijskast totdat er ofwel nieuwe risico-groepen bijkomen, de griep alsnog muteert of de houdbaarheidsdatum is verstreken.
  2) Moet Nederland betalen voor 20 miljoen te laat geleverde vaccins? Waar gaan ze naartoe en voor welke prijs nu gebleken is dat het om een relatief zeer milde variant blijkt te gaan.
  3) Was het de Nederlandse Regering wel duidelijk dat de Pandemie was uitgeroepen op veranderde, veel mildere criteria?
  4) Producenten Glaxo Smith Kline en Novartis dwongen onze Minister volgens sommige berichten tot geheimhouding van een (wurg)contract. Wat is de exacte inhoud van dit contract waarover de Kamer geen openheid van zaken krijgt? Ook producenten zijn niet gebaat bij allerlei geheimzinnigheid, negatieve publiciteit werkt door op het vertouwen in andere producten van deze firma’s, alle partijen kunnen beter streven naar een zo groot mogelijke duidelijkheid en transparantie.
  5) Wat gaat gebeuren met de gigantische hoeveelheid Tamiflu die aan apothekers werd verstrekt? Wie heeft dat betaald, en moet het geld niet worden terugbetaald nu het niet of nauwelijks nodig is, niet of nauwelijks lijkt te werken en in ieder geval nauwelijks is gebruikt.
  Een gelukkig 2010
  Met vriendelijke groet
  W.E. Schrader, huisarts, voormalig hoofd Reizigers Advisering en Vaccinatie GGD Rotterdam

 2. Lees alle reacties
 3. firestar,
  bedankt voor jullie uitvoerige informatie.
  Ik had er ook al totaal geen vertrouwen in; = bevestigd
  t’Is vreselijk en bangelijk terzelfdertijd !!!
  Ik hoop ook dat vele mensen dit vaccin in vraag stellen, en zich eerst goed laten informeren.
  Massale vaccinaties, ik heb daar heel veel vragen bij; dit ruikt overduidelijk zéér verdacht. En dit terwijl het over een milde griep gaat.
  Als dit maar niet verplicht wordt, want waar is dan de vrijheid van de mens !! De overheid kan toch niet zomaar beschikken over mensen ?? Dat zou pas echt heel gemeen zijn. Ik loop even voorop op mogelijke senario’s, wat zouden ze dan doen met mensen die dit weigeren, ik heb daar ernstige vragen bij ?? Hetzelfde als men niet wil gaan stemmen? Oei!!!
  Er staat in het bovenstaande artikel waarin de gezondheidsraad zegt dat ALS de griep niet erger wordt, er niet meer mensen HOEVEN worden gevaccinneerd. Ik vindt deze zin zo dubbel :
  waar ligt de grens ? (deze is zo subjectief en manipulatief)
  Het woordje ALS en HOEVEN, kan dat moeten worden ?
  Ik vertrouw ze niet ! 34 miljoen vaccins liggen klaar, voor de hele bevolking, kost nochthans veel geld in tijden van crissis of wat beoogd men te doen !!!!!?????
  Minister klink wacht op het advies van de gezondheidsraad en infectiebestrijding om te weten over eventuele andere groepen die MOETEN gevaccineerd worden!? Terug dat woordje MOETEN.
  Ik heb daar ernstige vragen bij en hoe gezond zijn die nog bezig ?

 4. Er staat een massale vaccinatie op stapel die de overheid mogelijk aan de gehele bevolking wil geven. Dit keer tegen de Mexicaanse griep. Is het wel slim om daar klakkeloos in mee te gaan?. Wij dragen u een aantal punten aan om in overweging te nemen. Wij raden
  u aan om zelf op onderzoek uit te gaan en u zeer goed te laten informeren. Alleen op basis van goede,eerlijke, betrouwbare en onafhankelijke informatie kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

  De verborgen gevaren van vaccinaties :

  http://www.leefbewust.com/vaccinaties.pdf (e-book)

  Informing ALL Global Officials of the Inherent Dangers of the H1N1 Vaccination Program:

  http://www.theshotheardroundtheworld.info/#top

  Kritische informatie over griepvaccins:

  http://www.griepvaccin.com/

  http://www.fonteine.com/vaccinatie_mythe.html

  http://www.leefbewust.com/themas/griep_vaccins.html

  http://www.leefbewust.com/themas/varkensgriep.html

  http://despuitblijfteruit.nl/krantenartikelen.html

  http://www.leefbewust.com/themas/vaccinaties.html

  http://www.hetechtenieuws.be/index.php/gezondheid/47/99-vaccinatie–schadelijk

  http://www.thinktwice.com/studies.htm

  http://www.fonteine.com/thimerosal.html

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=557677&r=1&tbl_archief=&

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.