Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vaccins voor ziekenhuispersoneel ‘geteld’

Ziekenhuizen moeten de komende dagen aan het Nederlands Vaccin Instituut bekendmaken hoeveel vaccins ze voor verpleegkundigen en ander personeel nodig hebben.
Vaccins voor ziekenhuispersoneel 'geteld'

Volgende maand komen de eerste vaccins tegen de Mexicaanse griep beschikbaar voor verpleegkundigen en anderen die werkzaam zijn in de zorg. Maar veel verpleegkundigen twijfelen nog of zij zich willen laten vaccineren.

Niet vaccineren tegen H1N1
Omdat het bedrijf Novartis in eerste instantie minder vaccins kan leveren dan de bedoeling was, moet minister Ab Klink van Volksgezondheid kiezen. De mensen die werkzaam zijn in de zorg en direct contact hebben met patiënten krijgen voorrang. Nursing meldde eerder dat een kwart van de verpleegkundigen zich niet wilde laten vaccineren tegen H1N1, ook al zou dat kwetsbare patiëntengroepen in gevaar brengen.

  • Het NOS Journaal maakte een rondje langs diverse ziekenhuizen en vroeg verpleegkundigen of zij zich willen laten inenten. Dat filmpje is hier te bekijken.
  • Lees ook ons dossier Mexicaanse griep.

2 REACTIES

  1. Waarom alleen verpleegkundigen, zijn VIGGERS, ziekenverzorgsters, bejaardenverzorgsters enz minder met patiënten bezig?? of…..zijn zij ook verpleegkundigen??? Volgens de BIG wet mag je alleen zeggen dat ja verpleegkundige bent als je het diploma hebt.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.