Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vernieuwd: de Zelfredzaamheid-Matrix

De Zelfredzaamheid-Matrix (ZRM) is vernieuwd. Hiermee kunnen wijkverpleegkundigen op een eenvoudige manier beoordelen hoe zelfredzaam de cliënt is.
1-protocollen-272x272.jpeg
Met de Matrix kun je de mate van zelfstandigheid van je cliënt checken.

Het instrument is gemaakt door de GGD Amsterdam in samenwerking met Gemeente Rotterdam. Op basis van onderzoek en feedback uit het veld is de Zelfredzaamheidsmatrix (ZRM) nu vernieuwd. Alle gegevens over het functioneren van een persoon, druk je op de ZRM uit in een oordeel over de mate van zelfredzaamheid van die persoon op dat moment.

Verbeteringen

Een belangrijke verandering ten opzichte van de ZRM 2016 is het aantal domeinen: die zijn van 11 naar 13 gegaan. Het domein tijdsbesteding is toegevoegd en het domein Activiteiten van het dagelijks leven is gesplitst in twee domeinen: basale (zelfverzorging) en instrumentele (huishouding kunnen voeren). Het domein Dagbesteding is hernoemd: Werk en opleiding. De verbeteringen betreffen vooral de leesbaarheid en het gemak van interpretatie.

Klik hier om de vernieuwde Zelfredzaamheidsmatrix te bekijken >>

Ook handig: de Handreiking zelfredzaamheid voor wijkverpleegkundigen >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.