Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleeghuisbewoner zorgt voor gevallen vogel

Een verpleeghuisbewoner heeft vol overgave gezorgd voor een uit het nest gevallen musje.
vogekltjeetengeven.jpg
De bewoner geeft de vogel te drinken. - Foto: YouTube

Een klein nog hulpeloos musje viel uit het nest en belandde op het beton, naast woonzorgcentrum De Regenboog van zorginstelling Coloriet, in Dronten. Het was niet meer in staat om terug te gaan naar het nestje. Eén van de bewoners bleek een vogelvriend en wilde graag voor het musje zorgen. Roel Mulder, verpleegkundig specialist ouderengeneeskunde in het woonzorgcentrum: ‘Meneer kan zich moeilijk uitdrukken, maar wist ons allen duidelijk te maken dat hij wel voor het musje zou zorgen.’Een klein 10cc spuit, een oud bakje van een chinees restaurant en een eierdopje deden dienst als verzorgingsunit in de directe nabijheid van meneer. Het drinken geven ging goed. Ook zocht hij naar insecten en wormpjes. 

‘Johan Cruijff nr 14’

Het musje groeide als kool en heeft een enorm kabaal. ‘Maar wat een voldoening geeft het meneer en wat leven de afdeling en de andere cliënten mee’, vertelt Roel Mulder op de website van Coloriet. Het musje moest wel een naam hebben en omdat de vogelvriend een volbloed AJAX fan is, kreeg de mus de naam: Johan Cruijff nr 14. De verzorgenden stonden hun cliënt bij in de zorg voor het musje, dat na twee weken werd opgehaald door de dierenambulance: ‘Want hij ging vliegen’, aldus een verzorgende. 

Bekijk hier hoe de cliënt de mus te drinken geeft:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.