Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verpleegkundige in opleiding vervolgd voor ‘insulinemoorden’

De zorgmedewerker Rahiied A. wordt in tenminste tien zaken verdacht voor moord of poging tot moord. Hij zou bij ouderen zonder noodzaak insuline hebben toegediend.
insulinemoorden
De verdachte zou vijftien van zijn cliënten onjuist insuline hebben toegediend. (Foto: Fotolia)

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) van Rotterdam vandaag bekend.

Insuline

De 22-jarige A. was in opleiding tot mbo-verpleegkundige en werkte als zorgmedewerker bij verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio Rotterdam. Hij zou vijftien van zijn cliënten onjuist insuline hebben toegediend. Dat kan dodelijk zijn. Van de vijftien cliënten overleden er zeven. Bij drie van deze incidenten was al duidelijk dat het OM A. zou vervolgen. Daarnaast wordt hij vervolgd vanwege een diefstal en valsheid in geschrifte.

Onwel

Het balletje kwam aan het rollen toen vorig jaar een bewoner van een verpleeghuis onwel werd. Zij had zonder noodzaak insuline gekregen van A., die vervolgens werd aangehouden. Daarna kwamen meer verdachte zaken aan het licht. A. zit sindsdien in voorarrest.

Onderzoek

Het is nog steeds onduidelijk hoeveel cliënten zijn overleden door het toedienen van insuline door A. Daarvoor moesten eerst medische dossiers en stoffelijke overschotten van zijn slachtoffers worden onderzocht. Dat onderzoek loopt nog. Ook over zijn motief is nog steeds niets bekend.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.