Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verpleegkundige schopt het tot minister

De nieuwe minister van onderwijs Marja van Bijsterveldt is van oorsprong verpleegkundige. Zij werkte negen jaar in de gezondheidszorg.
Verpleegkundige schopt het tot minister

Van Bijsterveldt werkte na haar opleiding Verpleegkundige-A van 1981 tot 1990 in de zorg. Een opleiding verpleegkunde biedt niet alleen in deze sector mogelijkheden, maar is ook een goede voorbereiding op een politieke loopbaan, vindt Van Bijsterveldt. Zij zegt op de website van de Tweede Kamer: ‘De opleiding verpleegkunde is eigenlijk de beste opleiding voor een politieke loopbaan. In de zorg zijn mensen afhankelijk van jouw handelen. Je moet zorgvuldig zijn, zaken afmaken en wat je belooft ook daadwerkelijk doen. Het is echt mensenwerk en dat geldt ook voor de politiek.’

Ministerie van VWS
De nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wordt Edith Schippers. De staatssecretaris van VWS wordt Marlies Verldhuijzen van Zanten. Zij heeft dertig jaar ervaring als arts in de ouderenzorg. Ze werkte als verpleeghuisarts en manager bij verscheidene zorginstellingen. Sinds 2005 is Veldhuijzen van Zanten verbonden aan de thuiszorgorganisatie Amstelring.

Door: redactie Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.