Wijkverpleegkundige krijgt hulp bij complexe wondzorg

Wijkverpleegkundigen in Groningen en Drenthe kunnen vanaf vandaag hulp inroepen van wonddeskundigen in de zorg voor mensen met complexe wondproblematiek, zoals decubitus en ulcus cruris.
1wondzorg.jpg
Foto: Arno Massee

Zeven thuiszorg- en verpleeghuisorganisaties in Groningen en Drenthe en het UMCG tekenden vandaag het samenwerkingsconvenant ‘Verpleegkundige Topzorg’. Samen streven ze naar hoogwaardige zorg voor mensen met complexe wondproblematiek. Dit meldt het UMCG op haar website.

In deze samenwerking gaat een verpleegkundig specialist wondzorg uit het ziekenhuis samen met de (wijk)verpleegkundige naar de cliënt of patiënt met een complexe wond en stellen ze een behandelplan op. ‘Met de juiste instructies kan de wijkverpleegkundige immers zelf prima de wondzorg doen, als iemand ze het advies maar geeft’, leggen projectleiders Jintiene Zeilstra en Katy van Hasselt uit in een interview met vakblad TvZ

2
188

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder