Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige wil extra werken tijdens griep

Een meerderheid van de verpleegkundigen is bereid tijdens een grote uitbraak van de Mexicaanse griep wat extra uurtjes te werken.
Verpleegkundige wil extra werken tijdens griep

Dit blijkt uit een poll op Nursing.nl, waar bijna 400 bezoekers van de site op reageerden. De poll werd online geplaatst naar aanleiding van het bericht over de zogenaamde grieppool, die in leven werd geroepen om eventueel personeelstekort tijdens de Mexicaanse griep op te vangen. 43% van de stemmers op Nursing.nl toonde zich bereid mee te werken.

Tientallen aanmeldingen
Deze uitslag zien Zorgwerk en MedJob, initiators van de website grieppool.nl, terug in ’tientallen aanmeldingen’ die via de site binnenstroomden. Sander Kooiman van Zorgwerk is tevreden. ‘Het is altijd afwachten hoe zoiets loopt, maar we krijgen nog dagelijks nieuwe aanmeldingen binnen. Daar zijn we erg blij mee, maar het verrast ons niet heel erg, gezien de hulpvaardige attitude van deze beroepsgroep.’

Dagje vrij
Toch denkt niet iedereen erover om extra uren te draaien in andere zorginstellingen: 40% van de stemmers denkt er niet aan zich in te schrijven voor de grieppool. Zij zeggen genoeg te hebben aan hun eigen werk en willen ook weleens een dagje vrij.

Toch nog meedoen?
Mocht je je nog willen aanmelden voor de grieppool, ga dan naar www.grieppool.nl. Ook ex-werknemers uit de zorg waaronder gepensioneerden kunnen van waarde zijn om zorginstellingen die door extreme uitval worden getroffen, draaiende te houden.

Door: redactie Nursing

Verpleegkundigen gezocht voor grieppool

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.