Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Verpleegkundigen massaal lid van zorgtekort-hyve

De 'zorgtekorten.hyves.nl' van wijkziekenverzorgende Tobi Badart-Damhuis uit Enschede heeft in vier weken al meer dan 5600 leden verworven. Ook verpleegkundigen meldden zich in groten getale aan.

Tobi Badart (55) zette de zorgtekorten-hyve op omdat ze het niet eens is met de tekorten in de zorg door bezuinigingen. Volgens Tobi Badart wordt ‘werken in de zorg er niet leuker op door al die bezuinigingen’. ‘We moeten te hard werken en te flexibel zijn. Patiënten moeten alles maar nemen, en de zorg wordt door de bezuinigingen steeds slechter van kwaliteit.’

Actie
De wijkziekenverzorgende, die jaren werkte in het verzorgingshuis, verpleeghuis, ziekenhuis en nu al twintig jaar in de thuiszorg, vindt de staat van de zorg ‘verbazingwekkend.’ Met de hyve wil ze iedereen die met zorg te maken heeft de mogelijkheid bieden zijn stem te laten horen. ‘Om de regering te laten weten dat het zo niet langer kan.’ Ook wil Badart landelijke bekendheid geven aan haar actie, en eventueel gaan actievoeren.

Door: redactie Nursing

8 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. even een reactie voor wim
  hoezo hyves is voor kinderen
  al eens gekeken op de zorgtekortensite??
  en al eens verder gekeken dan hyves
  er zijn nl erg veel websites die over zorg gaan
  misschien heb je tijd om eens verder te kijken..
  voor je over gepruts praat/schrijft

 3. Hallo Tobi,
  Je hebt wat mij betreft helemaal gelijk. Zelf werk ik als leerling in een verpleeghuis, maar ook daar komen we handen te kort. Het lijkt wel of de zorg minder in trek is en dat meer mensen te maken krijgen met een burn out. Een paar jaar geleden sprak ik een beleidsmedewerker van de 2e kamer in Den Haag over de gang van zaken. Deze persoon in kwestie had nog nooit een verpleeg of verzorgingshuis aan de binnenkant bekeken. Dat is toch er erg gelijk beleid maken, als je niet eens weet hoe het in de praktijk reilt en zeilt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.