Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verpleegkundigen masseren onder werktijd

Een stoel- of hoofdmassage onder werktijd: het kan sinds kort in het Flevoziekenhuis.
Verpleegkundigen masseren onder werktijd

Het ziekenhuis biedt alle medewerkers de mogelijkheid om onder werktijd een voet- of hoofdmassage, stoelmassage of ontspanningsmassage te krijgen. 

Alle massages worden gegeven door eigen medewerkers, voor een groot deel door verpleegkundigen, aldus woordvoerster van het ziekenhuis Annemarie Buntsma. De medewerkers die de massages verlenen zijn hiervoor bekwaam én bevoegd.

Gratis
De massages zijn gratis; het ziekenhuis betaalt de masseurs.

Planetree
De massages voor medewerkers passen volgens het ziekenhuis binnen het zorgconcept Planetree. Planetree stelt de mens – patiënt én medewerker – voorop. In grote lijnen staat het concept voor de beste zorg in een gastvrije omgeving en gezonde organisatie.

Steuntje 
Om de medewerkers een extra steuntje in de rug te geven, kunnen zij voortaan gebruik maken van de massages, aldus het ziekenhuis.

Flevoziekenhuis
Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. In het Diakonessenhuis masseer ik al 3 jaar op de afdeling CCU.het teamhoofd Marijke v.d Velde stond er 100%achter,daardoor heb ik een plan gemaakt en is toen geaccepteerd.Ik kreeg 1 2 kantoor dagen per maand.
    In het Ziekenhuis zelf was dit erg moeilijk te realiseren.Maar ik alles zelf opgezet en veel hulp gekregen via het management.Dat was klasse

  2. Lees alle reacties
  3. Hartstikke goed. Puur voor de relax en dat verdienen de collega’s. Wordt er ook preventief of proactief gewerkt om iets te doen met de aanleiding voor de stress. Dan kun je ook investeren in een echte coach die met iemand meeloopt in zijn ontwikkeling in de stresshantering. In Frankrijk noemde een winkeleigenaar het toepasselijk ‘décompresser’.
    Net als bij de PES en de handelingen aan de patient die daarop volgen, steek eerst in op de oorzaak en beperk je niet alleen tot de verschijnselen. Ik vind het zonder meer een goed initiatief en mogelijk helpt deze massage bij het meer loslaten van de stress en biedt het de opening om aan oorzaken te werken als er sprake is van oorzaken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.