Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Geef verpleegkundige voorrang op woning’

Verpleegkundigen die voor hun beroep echt in Amsterdam moeten wonen, zouden voorrang moeten krijgen op sociale huurwoningen. Dat stelde minister Blok van Wonen in een interview met AT5.
amsterdam Pixabay.jpg
Verpleegkundigen zouden voorrang moeten krijgen op sociale huurwoningen in Amsterdam - Foto: Pixabay

Verpleegkundigen en anderen die voor hun beroep in Amsterdam moeten wonen, zouden volgens de minister van Wonen voorrang moeten kunnen krijgen op sociale huurwoningen. Volgens minister Blok is het wettelijk geregeld dat gemeenten voorrang op sociale huurwoningen mogen geven aan mensen die zogezegd ‘economische binding’ met de stad hebben maar een minder dan modaal inkomen hebben. Als voorbeeld noemt hij verpleegkundigen en politieagenten.

Uit de stad verdreven

Voorheen gaf de gemeente Amsterdam wel voorrang op sociale huurwoningen aan mensen met bepaalde beroepen, maar sinds 2012 is dat niet meer het geval. Minister Blok is bang dat dit verpleegkundigen, politieagenten en leraren uit de stad verdrijft. ‘Ik zit niet in de gemeenteraad, maar ik zou het verstandig vinden als de gemeente gebruik zou maken van hun recht om voorrang te verlenen.’

Amsterdam biedt sinds september vorig jaar 24-uurs noodopvang voor kwetsbare ouderen die niet meer thuis kunnen blijven wonen. De noodopvang moet voorkomen dat ouderen onnodig in het ziekenhuis belanden. Lees meer >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.