Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundigen ’tinderen’ voor perfect rooster

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) in Dordrecht zet een speciale bemiddelingsapp in om personeelstekorten op te lossen. In de app kunnen medewerkers aangeven of het ’s avonds, ‘s nachts of in de weekenden kan werken en de app kan automatisch freelance verpleegkundigen inplannen.
verpleegkundigen op twitter
Foto: Arno Massee

De app, MedicPlanner genaamd, wordt al vergeleken met datingapp Tinder of taxi-app Uber. De app is bij uitstek geschikt voor het opvullen van openstaande diensten. In de app geven roosteraars aan voor welke functie en wanneer zij een medewerker zoeken. Freelancende verpleegkundigen en artsen kunnen op hun beurt een profiel in de – goed beveiligde – app aanmaken. Daarbij geven ze hun achtergrond op, inclusief BIG-nummer en Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Daarnaast geven ze hun beschikbaarheid op. De app stuurt vervolgens een oproep naar beschikbare personen met het gewenste profiel. Bij een match kunnen de roostermakers contact met de freelancer leggen zonder tussenkomst van derden. De app is niet alleen nuttig bij het opvullen van openstaande diensten – hij kan ook zelf een rooster opstellen, mits alle medewerkers van een afdeling een profiel aanmaken – met de unieke kenmerken van hun dienstverband, zoals het wel of niet draaien van nachtdiensten, hun vakanties et cetera.

Pilotfase

In het ASZ wordt de app eerst alleen intern getest. Alle ‘eigen’ SEH- en IC-verpleegkundigen (hier zijn de tekorten het grootst) is gevraagd om een profiel aan te maken. Zo kan de werking van de app eerst intern worden bekeken en uitgeprobeerd, voordat externen een account kunnen aanmaken. Naar verwachting kunnen externen een profiel aanmaken vanaf maart 2019. Meer informatie over de app in het ASZ.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.