Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen umc’s dreigen met zondagsdiensten

Verpleegkundigen en andere medewerkers van de zeven academische ziekenhuizen in Nederland bereiden alvast een zondagsdienst voor op een doordeweekse dag; het ultieme stakingsmiddel in de zorg.
Actievoerende verpleegkundigen met spandoeken en vlaggen
Actievoerders van het UMC Utrecht tijdens de acties in de zomer van 2018. Ook toen vroegen ze aandacht voor betere arbeidsvoorwaarden. Foto: ANP

Dat meldt vakbond FNV Zorg & Welzijn. Tijdens een zondagsdienst komt alle planbare zorg die dag te vervallen met uitzondering van opnames op de spoedeisende hulp, intensive care, oncologie, hartbewaking en kraam/couveuse-afdeling.

Ultimatum

De voorgenomen acties zijn een reactie op de vastgelopen onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC’s. Vandaag heeft een aantal vakbonden een ultimatum gestuurd aan de NFU, de werkgeverskoepel van de academische ziekenhuizen. Daarin eisen ze een structurele loonsverhoging van 3% voor alle medewerkers, goede afspraken over arbeids- en rusttijden en aanpak van het personeelstekort.

Stakingen

Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘Als de NFU voor 6 september niet ingaat op de eisen volgt er een onrustig najaar met stakingen. De maat is vol voor de harde werkers in de zorg.’

Hoe zit het?

Op 24 juni liepen de onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC vast. Ook toen werden al verschillende acties gevoerd.

Volgens de vakbonden is de NFU niet bereid te investeren in betere arbeidsvoorwaarden voor het personeel. De NFU blijft bij haar standpunt dat er geen enkele financiële ruimte is voor een structurele salarisverhoging voor alle UMC-medewerkers. De vakbonden vinden dit onacceptabel.

Salarisverhoging en verminderen werkdruk

Een structurele salarisverhoging van 3% en concrete maatregelen om de werkdruk te verminderen zijn in de ogen van de vakbonden noodzakelijk om te voorkomen dat er nog meer medewerkers uitvallen of de sector verlaten. Daarnaast eisen de bonden een forse investering in het opleiden, ontwikkelen en begeleiden van UMC-medewerkers. Niet alleen voor de huidige werknemers, maar ook voor nieuwe medewerkers die broodnodig zijn.

Volgens Stella Salden van NU’91 is in het advies Aan de slag voor de zorg van de Sociaal Economische Raad (SER) is een onderzoeksrapport opgenomen waaruit blijkt dat de zorgsectoren wezenlijk achterlopen ten opzichte van de marktsectoren. Het onderzoek is mede door de NFU geïnitieerd. ‘Dit rapport moet daarom door de NFU worden opgevolgd. Dit door de achterstand, die er vooral binnen de groepen van verpleegkundigen is, in te halen en het vak weer financieel aantrekkelijk te maken.’

Onregelmatigheidstoeslag verhogen

Naast een salarisverhoging eisen de bonden dat medewerkers een extra toeslag op hun loon ontvangen wanneer kort van tevoren een beroep wordt gedaan op extra inspanningen.

Ook willen de vakbonden dat de huidige onregelmatigheidstoeslag wordt verhoogd. Aaldert Mellema, bestuurder CNV: ‘Het altijd maar beschikbaar zijn moet aan banden worden gelegd, met meer aandacht voor persoonlijke omstandigheden van werknemers in de roosters. Langer werken is één ding, maar het is daarbij van groot belang dat dit op een gezonde en plezierige manier gebeurt. Goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers zijn daarom cruciaal.’

De afspraken die in de cao UMC worden vastgelegd, worden gemaakt voor de bijna 80.000 medewerkers die werken in het Amsterdam UMC, Erasmus MC, LUMC, Maastricht UMC+, Radboudumc, UMCG en UMC Utrecht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.