Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VerpleegThuis wint Zinnige Zorg Award

VerpleegThuis is de winnaar van de Zinnige Zorg Award 2018. Mensen die een verpleeghuisindicatie hebben, kunnen met VerpleegThuis van zorgorganisatie Vierstroom alsnog thuis blijven wonen.
wijkverpleging
Verpleegkundige Jennifer Knappers helpt een cliënt met Parkinson. Beeld: YouTube

De tweede prijs ging naar Ziekenhuis Bernhoven met het initiatief: ‘Ervaren artsen op de spoedeisende hulp’. Vincent van Gogh/Proteion sleepte de derde prijs in de wacht: ‘Beter omgaan met dementie en onbegrepen gedrag’.

Wijkverpleging en Verpleeghuis

Cliënten die intensieve zorg nodig hebben moeten vaak verhuizen naar een verpleeghuis omdat zij de juiste zorg niet langer thuis kunnen krijgen. Bij VerpleegThuis van Vierstroom hoeft dat niet: zij bieden intensieve zorg in de thuissituatie. Er komt meerdere keren per dag iemand aan huis die de intensieve zorg kan bieden, maaltijden verzorgt én ook nog tijd heeft voor een praatje en een kopje koffie. Deze zorg is prettiger voor de cliënt en kost uiteindelijk minder dan een verblijf in een verpleeghuis. ‘Als mensen behoefte hebben aan een praatje of een kop koffie, dan wordt dat ingezet na de zorg. Als je ziet hoe ze daarvan opknappen, dat is fantastisch,’ vertelt verpleegkundige Jennifer Knappers.

Zinnige Zorg

De drie winnaars van de Zinnige Zorg Award krijgen financiële ondersteuning en praktische hulp van zorgverzekeraar VGZ bij de verdere ontwikkeling van hun zorgvernieuwing. De vakjury van 2018 bestond uit Ab Klink (Lid Raad van Bestuur Coöperatie VGZ), Mariet Bolluijt (Manager Communicatie Patiëntenfederatie Nederland), Marc Kock (Radioloog, Albert Schweitzer Ziekenhuis en met Breastclinic de winnaar van de gouden Zinnige Zorg Award 2017) en Gerry Degen (Ledenraad Coöperatie VGZ).De Zinnige Zorg Award gaat over initiatieven die de zorg beter en simpeler maken. Deze zinnige zorg initiatieven helpen om goede zorg voor iedereen beschikbaar en betaalbaar te houden.

1 REACTIE

  1. Verpleegthuiszorg , mooie zorg,ik heb in1992 t/m 1998 in Soest gewerkt,in de verpleegthuiszorg . Alle zorg kwam aan huis incl. ergo/fysiotherapeut ,zorg voor maaltijden,koffie. Dit was een project opgestart in Soest geregeld vanuit Den Haag om te onderzoeken of de zorg goedkoper kon. Uiteindelijk was het niet goedkoper,maar wel meer tevredenheid onder de cliënten .Het project bleef wel bestaan(ik ben niet op de hoogte of dit er nu nog is)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.