Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht voor 3 zorgorganisaties

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft drie organisaties in de ouderenzorg onder verscherpt toezicht geplaatst.

Dat maakte de IGZ vrijdag bekend. Alle drie de organisaties leveren niet-verantwoorde zorg en hebben op korte termijn niet de noodzakelijke verbeteringen bereikt, aldus de inspectie. Het gaat om het verpleeghuis en het zorgcentrum van Beth Shalom in Amstelveen en Amsterdam, verpleeghuis Altenova in Arnhem en verpleeghuis De Stelle in Oostburg.

 

Onaangekondigde bezoeken 

Tijdens onaangekondigde en aangekondigde bezoeken bleek onder meer dat er onvoldoende personeel beschikbaar was voor de doelgroep, dat de deskundigheid van de medewerkers te wensen over liet en dat veel dossiers niet overzichtelijk en niet actueel waren. Voor Altenova en De Stelle geldt het verscherpt toezicht voor een periode van vier maanden, voor de locaties van Beth Shalom voor een periode van zes maanden.

 

Reactie 

In een reactie verklaart directeur Michaël Bloemendal van Beth Shalom dat binnen de organisatie versneld veranderingen doorgevoerd zullen worden. Zo worden vacatures snel ingevuld en worden medewerkers sneller en beter geschoold.

 

Bron: ANP

Auteur: Redactie TVVonline

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.