Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel vragen rond dood medewerkster thuiszorg

Bij een steekpartij in het Limburgse Weert is vrijdagmiddag een 55-jarige medewerkster van de thuiszorg om het leven gekomen. Er is nog veel onduidelijkheid rond haar dood.
Veel vragen rond dood medewerkster thuiszorg
Foto: ANP Photo

Zo is niet bekend wat precies de functie van de thuiszorgmedewerkster was. Ook is onduidelijk of de 60-jarige verdachte daadwerkelijk een cliënt van het slachtoffer was, zoals eerder werd aangenomen, en wat het motief of de aanleiding voor de steekpartij vormde. Zorgorganisatie De Zorggroep heeft tot nu toe alleen bevestigd dat de 55-jarige vrouw bij hen werkzaam was.

Onderzoek

De politie doet momenteel onderzoek naar de aanleiding van de steekpartij. Of de vrouw met psychische problemen kampte, zoals regionale omroep L1 vrijdag meldde, wil de politie niet bevestigen. De verdachte zou binnen politieke kringen in Weert redelijk bekend zijn vanwege haar neiging om lokale politici te ‘stalken’. Lees meer op de website van Dagblad de Limburger.

Lees hier de blog van broeder Jos: ‘Ik word agressief van agressie in de zorg’

De 60-jarige verdachte uit Weert meldde zich vrijdagmiddag kort na het incident op het politiebureau. Zij is aangehouden voor betrokkenheid bij de steekpartij, meldt de politie. Hulpdiensten troffen in de hal op de tweede verdieping een vrouw met steekwonden aan. Reanimatie mocht echter niet baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.