Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verzorgende sticht brand in eigen verpleeghuis

Een verzorgende is tot twee jaar voorwaardelijk veroordeeld, omdat hij brand stichtte in de zorginstelling waar hij werkte.
brand.jpg
De brandweer moest eraan te pas komen om de brand te blussen. - Foto: Free images

Dit meldt Het Laatste Nieuws. De verzorgende was werkzaam in zorginstelling Ten Caele in de Vlaamse stad Evergem. Hij werkte hier twaalf jaar, toen hij actief vakbondslid werd. Volgens de directie van de zorginstelling liet hij wel eens het brandalarm afgaan, om een punt te maken. Hij vond de brandveiligheid van de instelling ondermaats. Uiteindelijk stichtte hij in januari 2016 brand in een kamer waar twee bewoners lagen te slapen. Een van hen heeft dementie. De verzorgende sloot de deur achter zich, waarop de brandweer de bewoners redde en de brand bluste.

Vonnis

Vier maanden ontkende de verzorgende dat hij de schuldige was, en wees hij naar een bewoner die volgens hem had gerookt. Uiteindelijk gaf hij toe, verscheen hij voor de rechter en nam hij zelf ontslag. ‘U speelde met de gezondheid en het leven van de twee slachtoffers, van de andere bewoners en van uw collega’s. Wij tillen daar bijzonder zwaar aan,’ aldus het vonnis. De verzorgende hoeft niet de cel in, maar moet wel psychische hulp aannemen en € 4000 schadevergoeding aan de zorginstelling betalen. Inmiddels is hij werkzaam in een ander zorgcentrum. 

Eerder verscheen een verzorgende voor de rechter omdat ze een cliënt per ongeluk 6 mililiter insuline ingespoten had. ‘Dit kwam door de werkdruk’ Lees meer >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.