Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Vier miljoen betaald voor minutenregistratie’

De Amstelring/OsiraGroep heeft voor het ontwikkelen en implementeren van de manier van werken die in de media ‘stopwatchroutes' heet, vier miljoen euro neergeteld.

Dat heeft de directeur van het adviesbureau die de methode heeft ontwikkeld aan cliënten van Amstelring/OsiraGroep verteld, aldus de Amsterdamse fractie van de SP.

 

Aandacht in media

Het bureau Accezz International B.V. van oprichter Martin van der Lee zou voor het ontwikkelen van de nieuwe werkwijze twee miljoen euro hebben gerekend en voor de implementatie van het systeem nog eens twee miljoen euro. Het gaat om de zorgroutes bij OsiraGroep waaraan actualiteitenrubriek Uitgesproken EO 13 januari een aflevering wijdde.

Minutenregistratie 

Bij zorgroutes staat voor iedere handeling een vastgestelde ‘stopwatch’ streeftijd, of de zogenaamde minutenregistratie. Voor toiletbezoek staat bijvoorbeeld 2,15 minuten. De Amsterdamse SP fractie haalde het bedrag aan in een commissievergadering over de Amstelring/OsiraGroep. Raadslid Maureen van der Pligt vroeg zich in haar betoog af of een organisatie die in 2010 een groot verlies heeft geleden wel zulke grote investeringen moet doen. Van der Pligt maakte verder melding van grootscheepse reorganisatieplannen die op til zouden staan bij de OsiraGroep. De SP-fractie zegt een intern document in handen te hebben met daarin een grootschalig saneringsplan.

 

Minutenregistratie

Van der Pligt baseert haar informatie over de minutenregistratie mede op Amsterdammer Hans de Koningh. De echtgenote van De Koningh is bewoonster van de OsiraGroep-locatie De Drie Hoven. Hij zegt het bedrag uit de mond van Van der Lee zelf gehoord te hebben. Van der Lee heeft namelijk uitleg gegeven over de methode in een bijeenkomst in de Stopera, georganiseerd door de SP in de aanwezigheid van fractieleden Maureen van der Pligt en Carlien Boelhouwer. ‘Hij zij toen letterlijk dat de kosten van het systeem per huis vier ton zijn en dat er per jaar acht ton per huis op verdiend zou worden. Dat betekent dat er voor tien huizen vier ton is uitgetrokken en de totale kosten dus vier miljoen moeten bedragen.’

 

Geen commentaar

Bestuurder Willike Stadtman van de OsiraGroep wil niet ingaan op de beschuldigingen van De Koningh en de SP-fractie, los van de opmerking dat de berichten volgens haar niet kloppen. Ook Martin van der Lee van Accezz wilde geen commentaar geven.

 

Bron: Zorgvisie

Auteur: Redactie Zorgvisie – Wouter van den Elsen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.