Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vierstroom eist goed gedragsverklaring medewerkers

Zorgorganisatie Vierstroom in Zuid-Holland gaat per 15 juli al het nieuwe personeel screenen met behulp van een ‘verklaring omtrent gedrag’.

Het is een van de maatregelen om ouderenmishandeling te voorkomen. De verklaring bewijst dat het gedrag van de nieuwe medewerker geen bezwaar oplevert voor de functie. Tot nu toe is het eisen van een dergelijke verklaring volgens Vierstroom geen dagelijkse praktijk in de gezondheidszorg.

 

Ouderenmishandeling

De maatregel is een direct gevolg van gesprekken die de directie van Vierstroom heeft gevoerd met familieleden van (voormalige) cli¸nten en toenemende negatieve berichten over ouderenmishandeling in de media. ‘Het beleid van Vierstroom was en is erop gericht om alle risico’s op ouderenmishandeling geheel uit te sluiten. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat we er zeker van zijn dat nieuwe collega’s betrouwbaar en integer zijn’, aldus de organisatie. Onlangs werd bekend dat alle werknemers in de zorg een verklaring voor goed gedrag moeten hebben.

 

Bron: Zorgvisie

Auteur: Redactie TVVonline

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.