Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vinden jullie mij een zeurkous?

Ik werk in een verpleeghuis en graag jullie feedback omdat ik aan mezelf ga twijfelen of ik nou zo’n zeurkous ben of juist goed mijn gevoel volg. We hadden een bewoonster, die op leeftijd was (97) en haar gezondheid ging achteruit. Eten en drinken ging haast niet meer en ook medicatie innemen niet. Mijn verzoek was om de arts bij haar te laten kijken en dan de familie in kon lichten dat het slechter ging met mw, dit is niet gedaan.

 

Morfine

In mijn dienst heb ik nog een keer aan de bel getrokken, toen is er een weekendarts geweest, die morfine tegen de pijn voorschreef. Hij heeft alsnog haar familie ingelicht en besproken om geen actief beleid te voeren. Twee dagen later is ze rustig overleden. Met dit op zich heb ik al heel veel moeite want dat noemen ze bij ons stijfvol ouder worden. Ook heeft een collega mw. de morfine toegediend met een IM naald in plaats van een kleine naald om subcutaan te spuiten er is alleen geen MIC ingevuld, wat ik wel tegen collega had gezegd en mijn leidinggevende vind alles wel prima. Mij druist dit alles tegen al mijn gevoelens in of ben ik nu een zeurkous? En wat zouden jullie doen in mijn geval? Alvast bedankt voor de reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.